Foto's gemaakt voor het tijdschrift Het Jonge Kind (HJK)
In de laatste schoolweek zijn er foto's gemaakt voor het tijdschrift HJK. Hierover zijn de ouders van de kleutergroepen geïnformeerd. Klik hier voor een aantal foto's.
 

Speeltuindag groep 1-2-3
Op donderdag 6 juli mochten groep 1-2-3 met de bus naar Speeltuin De Bucht in Bergeijk.
Ze vertrokken met 2 grote bussen richting de speeltuin en wat hebben ze een leuke dag gehad!
Volop tier en plezier!
En omdat het weer zo heerlijk was, hebben ze zelfs even kunnen zwemmen in het zwembadje.

Klik hier voor het fotoabum
 


Schoolreisje groep 4-5
Op donderdag 6 juli ging groep 4-5 naar Billy Bird in Volkel.
Het was voor het eerst dat groep 4-5 in plaats van een spelletjesdag, een schoolreisje had.
En ... dat het gezellig was, kun je hier zien!

 Klik hier voor het fotoalbum  
 
 

Spelletjes tijdens de pauze
In de ideeënbus van de leerlingenraad hadden kinderen aangegeven dat ze graag wat meer activiteiten wilden tijdens het buitenspelen. De kinderen van de leerlingenraad hebben dit opgepikt en zijn aan de slag gegaan.
Sam (groep 8), Fien (groep 6) en Doris (groep 5) hebben voor de onderbouw spellletjes bedacht. Vandaag zijn ze begonnen met een aantal kinderen en deze week volgen er nog veel meer. En de spelletjes werden enthousiast ontvangen.
Klik hier om de foto's te bekijken.

Paasactiviteit april 2017
Donderdag 13 april vond de jaarlijkse Paasviering plaats.
Dit jaar was er een gezellige paashazenjacht door het dorp.
Maar ow jee, wat was er allemaal aan de hand met de paashazen?

Allereerst mochten de verschillende groepjes paaseitjes in verschillende tuinen gaan zoeken. De paaseitjes hadden allemaal een eigen kleur, wat later als medicijn werkte om de paashaas beter te kunnen maken.
Als je alle 7 paashazen beter gemaakt had, kreeg je 'de geheime opdracht' Dit was een plaatsaanduiding waar men het gouden ei kon vinden.

Er kon maar 1 groepje de winnaar zijn....!

Voor  gezellige foto's, klik hier.

Muziekproject  "Muziek in de wereld".
Op dinsdag 4 april hebben we een workshop gehad door Jambo Afrika.  Groep 1 t/8 heeft kunnen genieten van hun enthousiasme.
Klik hier voor meer foto's over de workshop.
 

Op maandagochtend 27 maart is groep 1 t/m 8 naar een voorstelling geweest in De Schakel. Ze hebben geluisterd en gekeken naar een indrukwekkend optreden van Jambo Afrika.

De opening van het culturele muziekthema van dit jaar ‘Muziek in de Wereld’. Klik hier voor meer foto's van de opening van de projectweek.
  

 


 

Kerstmarkt
Op donderdag 22 december hebben we een geweldige kerstmarkt gehad. We zijn begonnen met een geweldig diner in de eigen klas. Veel ouders en kinderen hebben ervoor gezorgd dat we onze buikjes flink rond hebben kunnen eten. Iedereen bedankt daarvoor. Het zag er fantastisch uit.
Na het eten hebben we met z'n allen de kerstmarkt geopend door samen te zingen en toen kon iedereen flink aan het shoppen. En dat is massaal gebeurd. We waren bijna uitverkocht en ook de loterij was een groot succes. Vandaag hebben we het bedrag onthuld. We hebben maar liefst €1445,- opgehaald voor onderzoek naar Huntington. Daar zijn we natuurlijk super trots op en blij dat we een steentje hebben bijgedragen. We willen daarom iedereen (en in het bijzonder de werkgroep kerst) bedanken voor de inzet en het mogelijk maken van dit succes.
Klik hier voor foto's van de kerstmarkt.


Sinterklaas
Op 5 december mochten we Sinterklaas verwelkomen op de Akkerwinde. Hij kwam wel op een heel bijzondere manier aan op school. Sinterklaas had vanmorgen zo'n haast dat hij de bus had genomen. Hij was even zijn pieten kwijt, maar na hard roepen en goed zoeken hadden we al snel vier pieten gevonden. We hebben een geweldige dag gehad waarin veel kinderen hun talenten hebben kunnen laten zien. In de bovenbouw zijn ze er eindelijk achter welke surprise nu bij wie hoort. We zijn  ook flink verwend met heel veel pepernoten en cadeautjes. En natuurlijk hebben we de dag met de hele school afgesloten met de pepernotenbingo!

Klik hier voor foto's.


Surprises
Vandaag hebben de kinderen van groep 6/7/8 de surprises al mee naar school gebracht. Deze staan in de aula opgesteld. Het zijn weer prachtige creaties geworden. Hieronder alvast wat foto's om in de sfeer te komen, maar loop gerust eens binnen om een kijkje te komen nemen. Het is de moeite waard!
 


Schoolactiviteiten
Vertellingen door Jac Naus
Op donderdag 8 november is Jac Naus weer op school geweest om de prachtigste verhalen te vertellen. Dit keer vertelde hij in de bovenbouw over Josef en in de onderbouw over het scheppingsverhaal. De kinderen hebben weer vol bewondering zitten luisteren. Jac bedankt!

 


 
   


 

Mad Science
Op dinsdag 1 november hebben we met heel de school genoten van de show van Mad Science. Onze gekke professor Caroteen liet ons tal van leuke en leerzame experimenten zien die te maken hadden met lucht, wrijving en zwaartekracht. Toch maar een gek verschijnsel die zwaarte kracht! 

Mochten de kinderen zin hebben om zich aan te sluiten bij de lessen van Mad Science? De bijeenkomsten zijn op de volgende donderdagen: 24 november, 1 december, 8 december en 15 december. Schrijf je snel in via http://nederland.madscience.org/Vertellingen door Jac Naus
 
Afgelopen donderdag hebben we Jac Naus mogen ontvangen op school. Hij heeft op een geweldige manier de kinderen weten te boeien met het vertellen van o.a. het scheppingsverhaal. Zoals je hieronder ziet, hadden we in de speelzaal een mooie vertelplek gemaakt. Jac bedankt voor je mooie verhalen!