Kerst 2017!

Op donderdag 21 december vond de kerstviering plaats op school.
De kinderen kwamen rond 17.15 uur allemaal het schoolplein opgelopen en namen ieder een lekker hapje mee. 
Deze hapjes werden op een hapjesbuffet gezet in de klas, die erg mooi en gezellig versierd was, zodat om 17.30 uur het hapjesbuffet kon beginnen. Smullen en gezelligheid in de eigen klas!
Hierna werden alle kinderen in de aula verwacht, waar zij naar een mooi kerstverhaal konden luisteren, dat prachtig uitgebeeld werd door enkele kinderen van de school. Uit elke groep deden enkele kinderen mee.
Wat een mooi toneelstuk!
De gezellige avond werd afgesloten met kerstliedjes rondom de zandbak, waar twee vuurkorven instonden.

Voor gezellige foto's van de kerstviering, klik hier.

WIJ WENSEN U FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED 2018!
 


Plusklas HooLaHu
Vanaf de herfstvakantie is de plusklas HooLaHu gestart. Er wordt wekelijks hard gewerkt op vrijdagmiddag. De kinderen werken met een contract waarmee ze op de eigen school verder kunnen.
Op dit moment zijn ze bezig met leren schaken. Na de kerstvakantie gaan ze zich voorbereiden op de Kangoeroewedstrijd, hier wordt hun rekenvaardigheid op de proef gesteld.
Ook werken ze aan het project Junior First Lego League, waarmee ze in aanraking komen met programmeren.  Het thema van de challenge van dit jaar is: 'Aqua Adventure'. Leerlingen gaan een probleem verkennen, zich erin verdiepen en uiteindelijk oplossingen bedenken. Dit gaan ze bouwen en programmeren met lego en op de Expo in januari gaan ze alles presenteren.
Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan Mindset. Wat is intelligentie eigenlijk? Kan dit nog groeien? Wat zijn je talenten? Hierbij is reflecteren  uiteraard erg belangrijk.
 
Klik op de afbeelding voor meer foto's.
 

Herfstwandeling groepen 1 en 2
Op woensdag 11 oktober zijn we met de kinderen van de groepen 1 en 2 naar de Roovertsche Leij  in Goirle geweest.
Daar hebben we in groepjes het avonturen pad gelopen en natuurlijk was er in het bos ook van alles te ontdekken.

Klik op de afbeelding voor een indruk van deze activiteit.
 
 
 
 


Opening kinderboekenweek "Gruwelijk eng"
Woensdag 4 oktober hebben we de opening gehad van de kinderboekenweek. Dat was best wel even spannend. We hadden een uitzending van Hollands Next Topmonster. Verschillende leerkrachten lazen voor uit een spannend boek en de kinderen mochten monstertjes uitdelen. Meester Pieter kwam als winnaar naar voren! Gefeliciteerd meester Pieter!
Klik hier voor het fotoalbum van de opening. 


 
Mad science
Op dinsdag 3 oktober hebben we een spectaculaire science show gehad. We zijn lekker gaan  experimenteren met de gekke professor!
De kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor de cursus. Tijdens deze cursus gaan ze aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.  Voor meer informatie over de Mad Science cursus klik hier

Klik hier om een indruk te krijgen van de show op dinsdag 3 oktober.
 
 

 

 
  
 
Hoolahu Sportdag!
Afgelopen vrijdag (15 september) vond de jaarlijkse Hoolahu sportdag plaats op het AVR terrein in Reusel. Iedereen heeft zich weer volledig ingezet! Er hing een goede sportieve sfeer. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben onderdelen als sprinten, lange afstand, hoogspringen, verspringen, trefbal, handbal en slagbal gedaan. Dit jaar was groep 2 er ook voor het eerst bij! Zij hebben allerlei spellen gedaan. Wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Hierbij willen we alle hulpouders/opa's/oma's nogmaals bedanken voor hun inzet!

Klik hier voor de foto's! 

Foto's gemaakt voor het tijdschrift Het Jonge Kind (HJK)
In de laatste schoolweek zijn er foto's gemaakt voor het tijdschrift HJK. Hierover zijn de ouders van de kleutergroepen geÔnformeerd. Klik hier voor een aantal foto's.
 

Speeltuindag groep 1-2-3
Op donderdag 6 juli mochten groep 1-2-3 met de bus naar Speeltuin De Bucht in Bergeijk.
Ze vertrokken met 2 grote bussen richting de speeltuin en wat hebben ze een leuke dag gehad!
Volop tier en plezier!
En omdat het weer zo heerlijk was, hebben ze zelfs even kunnen zwemmen in het zwembadje.

Klik hier voor het fotoabum
 


Schoolreisje groep 4-5
Op donderdag 6 juli ging groep 4-5 naar Billy Bird in Volkel.
Het was voor het eerst dat groep 4-5 in plaats van een spelletjesdag, een schoolreisje had.
En ... dat het gezellig was, kun je hier zien!

 Klik hier voor het fotoalbum  
 
 

Spelletjes tijdens de pauze
In de ideeŽnbus van de leerlingenraad hadden kinderen aangegeven dat ze graag wat meer activiteiten wilden tijdens het buitenspelen. De kinderen van de leerlingenraad hebben dit opgepikt en zijn aan de slag gegaan.
Sam (groep 8), Fien (groep 6) en Doris (groep 5) hebben voor de onderbouw spellletjes bedacht. Vandaag zijn ze begonnen met een aantal kinderen en deze week volgen er nog veel meer. En de spelletjes werden enthousiast ontvangen.
Klik hier om de foto's te bekijken