Welkom bij groep 1-2b

 
Maandafsluiting!

Donderdag 30 maart hebben wij de maandafsluiting laten zien. De kinderen waren onder de indruk van het grote publiek! Wat hebben ze genoten. Knap gedaan allemaal! Benieuwd naar de foto's van deze leuke maandafsluiting? Klik hieronder op de foto.


 

Thema Dieren

In de maanden maart/april werken, leren en spelen we rondom het thema 'dieren'. Het thema dieren spreekt de kinderen enorm aan, de betrokkenheid en leergierigheid is groot en we hebben samen bedacht wat we allemaal willen leren van dit thema. Zo willen we graag weten hoe hard een cheeta kan lopen, waarom leeuwen manen hebben en waarom olifanten zo'n grote oren hebben. De kinderen mogen allemaal voor de klas iets vertellen over hun lievelingsdier. Wat leren we veel van elkaar!
In de 'Beekse Bergen' wordt goed voor de dieren gezorgd en worden er rondleidingen gegeven aan bezoekers. In de bouwhoek worden dierentuinen gebouwd. Kijk hieronder naar de foto's van dit thema!


 

Thema Bouwen

In januari/februari hebben we gewerkt aan het thema 'bouwen'. Tijdens de techniekdagen hebben we o.a. geleerd om een muurtje te metselen. De huishoek werd steeds verbouwd en opnieuw ingericht. We hebben het thema afgesloten met bouwen van hutten in de speelzaal. Kijk hieronder naar de foto's!Kerstmis

De kerstdagen komen eraan. In de klas zijn we volop bezig met het knutselen voor de kerstmarkt. Er wordt erg hard gewerkt door alle kinderen.
Afgelopen week hebben we een bezoekje gebracht aan de kerststal in het dorp. In onze kerststal, in de klas, wordt het kerstverhaal nagespeeld. Maria en Jozef zorgen goed voor het kindje Jezus. De drie koningen hebben ook al een bezoek gebracht aan Maria, Jozef en Jezus. 
Via onderstaande foto zijn de eerste sfeerfoto's te bekijken. Het album wordt tot aan de kerstvakantie aangevuld. 


Thema eten & drinken

In de gymzaal hebben we geleerd hoe we een restaurant moeten runnen. De obers en serveerster hebben geoefend met het lopen met dienbladen, het sjouwen met boodschappen, bestellingen opnemen en het lopen met borden en bekers. Deze vaardigheden worden toegepast in ons restaurant in de klas.In onze klas was een 'echte' kok te gast. Namelijk kok Hans (de vader van Krijn). Hij legde ons alles uit over de aardappel. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat je aardappels kunt koken, bakken en frituren. Verder kwamen we er achter dat de lijm, in onze klas, gemaakt wordt van zetmeel, afkomstig uit aardappelen. Het leukste deel van de les was natuurlijk het bakken en opeten van de chips.


 
Sinterklaasactiviteiten

We hebben in de gymzaal geoefend om echte pieten te zijn. We moesten cadeautjes in de schoorsteen gooien, op een schuin dak lopen, in de schoorsteen klimmen, glijden van het dak, balanceren op het dak en cadeautjes rondbrengen.
Alle kinderen hebben hun pietendiploma behaald! Knap gedaan!

Klik op onderstaande foto, om meer foto's te bekijken.Samen met juf Eline mochten we pepernoten bakken. Samen hebben we het deeg gemaakt. Daarbij moesten de kinderen goed tellen hoeveel lepels ze van alles nodig hadden. Daarna alles mengen, kneden en rollen maar. Toen de pepernoten gebakken waren, mochten we ze opeten. Mmmmm!!!!
In de klas hebben we een sinthoek. Sinterklaas zit in zijn werkkamer en schrijft op welke cadeautjes alle kinderen willen. De pieten brengen pepernoten en pakjes rond. Het is wel goed opletten of het een echt pakje is of een oefenpakje. De lichte pakjes zijn oefenpakjes en de zware pakjes zijn echte pakjes.
 


Start schooljaar
 

We zijn het schooljaar goed gestart. Wil je weten wat wij allemaal in de klas doen?
Klik dan op onderstaande foto.
 Even voorstellen
 

Mijn naam is Eline Bel. Ik ben 18 jaar en 1e jaars student van Hogeschool de Kempel.

Ik woon in Reusel samen met mijn ouders, broertje en zusje.

Voordat ik aan mijn opleiding op de Pabo begon, heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond.

Ik ben elke dinsdag aanwezig in groep 1/2B bij juffrouw Imke. Ik heb er heel veel zin in!

Mochten er vragen zijn, dan mag je me altijd aanspreken.


Eline